1.Karbuz kabugu fırında pişirilirse ve dövülür toz dan 3 kaşık yenir se ve MAYASILA (ekzamaya iyi gelir.
2.kabak cekirdeklerini bel fıtıgına bel agrılarına bele baglanır sa şifa olur.
3.Soğan gövdeleri sabunla birlikte pişirilerek çıbanlara bağlanır ya da gövdesi kaynatılarak suyu böbrek taşında içilir.
4.Pırasa yaprakları yaralara bağlanır. Zeytinyağı ile hazırlanan yemeği idrar yolu iltihabında yenir. Suda kaynatılarak hazırlanan çayı kulak ağrısına iyi gelir. Nezlede burna çekilir, ishalde buharına oturulur.
5.Sarmısak dişleri alkolde bekletilerek tansiyon düzenleyici olarak yenir.
6.Kuru incir sütle kaynatılarak içilirse öksürüğe iyi gelir. Bal ve zeytinyağı ile karıştırılarak mide ağrısında yenir.
7.Baklayı suda kaynatılarak hazırlanan çay böbrek ağrısında içilir.
8.Narın kabukları kaynatılarak suyu içilirse öksürüğü keser.
9.Patlıcan pişirilip mantarda hasta bölgeye bağlanır.