Dişi agrılarına şifalı bitkiler
Eğer ağrıyan diş iltihaplıysa kefen otu, kaynatılıp lapa hâline getirilir ve ağrıyandişin üzerine konur. Hazırlanan bu lapa, dişin altındaki iltihabı çekerek kurutur. Daha sonra ağrıyan dişin üzerine kekik konur. Bu uygulama da dişin ağrısını keser.
* Ağrıyan dişin üzerine sarımsak konur.
*Diş ağrısını gidermek için, incir, ya da dut ağacının gövdesi çizilir ve ağacıngövdesinden akan süt (beyaz sıvı) ağrıyan dişin üzerine akıtılır.
*Ağrıyan dişin acısını dindirmek için, bir miktar ıhlamur kaynayan suya atılır ve 20 dakika kadar demlenmesi beklenir. Ihlamur demlendikten sonra tekrar kaynatılarak ısıtılır. Daha sonra ağzı yakacak şekilde iki su bardağı miktarında gargara yapılır.
Bu uygulama aynı zamanda diş etinde iltihap varsa onu da kurutur .
Kekik, sahip olduğu antiseptik özelliği ve hoş kokusundan dolayı diş hastalıklarında kullanılan bir bitkidir. Yine antiseptik olarak sarımsakla yapılan lapalar ve sarımsaklı su ise apse ile iltihaplı yaralarda tedavi edici özellik gösterir.
Dut ağacının bedeninden elde edilen sütünün yanı sıra yapraklarının ve kabuğunun haşlanarak gargara yapılması da diş ağrısını, ağız ve diş eti iltihaplarını gidermektedir.
İncir ağacının bedeninin çizilmesiyle elde edilen sütün de ağrıyan diş üzerinde aynı etkiyi meydana getirdiği görülmektedir. Farklı olarak Anadolu’nun bazı bölgelerinde, ağrıyan diş incir sütüne batırılmış pamuk ile tedavi edilmektedir.
Gargara yapılarak tedavide ıhlamur ve dut yapraklarının yanı sıra 1 litre suda kaynatılarak 20 dakika demlenen ada çayı da aynı etkiyi göstermektedir.
ŞİFALI BİTKİLER, ŞİFALI OTLAR,BİTKİLERLE TEDAVİYE YARDIMCI OLACAK OTLAR,ŞİFALI MEYVELER ,ŞİFALI YİYECEKLER,BİTKİLERİN ŞİFA VERDİGİ HASTALIKLAR ,