Bu Blogda Ara

kombu çayı (kombucha)

ÖZELLİKLERİ: Bir mantarın mayalanması ile yaklasık bir hafta süre içinde olusur.çayın oluşması için su, seker,yesil veya siyah çay,biraz elma sirkesi veya önceden yapılmış kombu çayı olmması gerekir.bu çay birkez olustuğu zaman yavru mantarlardan sürekli olarak tekrar üretilebilir.
ÖNERİLEN HASTALIKLAR:Enerji verir,bedeni toksinlerden temizler, yaslanmayı yavaslatır.vucut için çok önemli bir besin kaynağıdır.
KULLANIM SEKLİ:Hazırlanmış olan çaydan, sabah aksam,soğuk veya ılık olarak birer bardak içilir.
YAN ETKİLERİ:Sıcak iklimlerde evde hazırlanan çay,hijjen kurallarına dikkat edilmeden yapılmışsa,sağlıklı olmaya bilir.bazı kişilerin bu çaya alerjisi de olabilir.dikkatli kyullanılmalıdır.migde ünserinde veya asit problemlerinde kullanılması uygun değildir.

NOT

  • Saglıgınız cok önemlidir.bu sitedeki bilgiler hastalıkların teşhis veya tedavi amaclı bilgiler degildir sadece vucuda destek amaclıdır. bitkilerle yaşamayı ögrenmektir.