Bu Blogda Ara

Yükleniyor...

AKREP OTU vanilleblume sonnenwende

Yapısı ikinci derecede sıcak ve kurudur.Sıkıştırıcı özellikleri vardır.Mavi zamnbak ve nilüfere benzer
ÖNERİLEN HASTALIKLAR:
1.Tüm öldürücü zehirlere panzehir görevi görür.
2.Kuduz köpek tilki kuert ısırmasına akraep otundan bir direhem ve ceviz masilden bir denk karıştırıp içilirse hayvanların zehirli etkisine engel olur.
Hatta kunduz hastalığına yakalandığını düşünülen bir kadına oğlunun bu ilacı kullandırdığı ve kadının saglığa kavuştu söylenmektedir.

KIRMIZI PANCAR beta vulgaris


Bir veya iki yılık olan otu bikki,zebze olarak kullanılır,kökleri yuvarlak ve yumruk şeklidedir.
ÖZELLİKLERİ.icinde barıdırdıgı radyoaktif maddeyle,vucudu şeker hastalıgına ,verem ve kansere,karşı korur,mide ve bagırsak üzerinde etkilidir.
ÖNERİLEN HASTALIKLAR.kemik zafiyeti olanlarda cok etkilidir. karacigeri hastalıklara karşi koruyan özeligiyle tanınır,ve karacigerin düzenli calışmasını saglar.
KULLANIŞ ŞEKLİ.b vitamileri ve fosforu ilesinirleri yeniler,kırmızı pancar,cig olarak salata icinde yenmelidir.
YANETKİSİ.tansiyonu olanlar az miktarda tüketmelidir.

BÖRÜLCE vigna sinensis


ÖZELLİKLERİ.göbegi koyu renkli oldugu icin ,karnı karada denilen ,fasülyeye benzer bir bitkidir,börülce C vitamini ve bitkisel puroteyin acısından zengin bir zepzedir. ayrıca azot ve nişaşta icerir.
ÖNERİLEN HASTALAR. göğüs ve akcigere faydalıdır.itrar tutuklugunu ve anüs kaşintısını giderir. cinsel arzuyu artırır.yanıklara sürülürse faydalı olur.
kandaki şeker oranını ve yüksek tansiyonu düşürmeye ysrdımcı olur.kansızlıga iyi gelir.
KULANMA ŞEKLİ,bögrülce yemegi ve salatası turşusu yapılarak tüketilmesi yanı sıra yanıkta kulanılır.
herhangi bir yan etkisi yoktur.

KİRAZ prunus avium


kiraz agacı nisan ayında beyaz cicekler acar, 8 veya 10 metre boyu olur,
ÖZELLİKLERİ.A,B1,C vitaminleri ve bol miktarda madeni ve minareller vardır. kirazın ihtiva ettigişeker cok cabuk kana karışir.
ÖNERİLEN HASTALIKLAR.hastalıklara kaşi direnci artırır,tıp bakımdan en önemli tarafı kirazın saplarıdır,sinirleri kuvetlendirir,sükünet verir,böbrekleri calitırıp bol itrar söktürür, vücudu zehirlerden temizleyen kıymetli bir matdedir.kolestirolü düşüren bir özelliği vardır.
zayıflatıcı etkisi vardır,kiraz yemek agrıların dimesinde aspirinden cok faydalıdır.
kullanma şekli,kirazın şifalı etkisini görmek isteyenler sabah ve öglen vakti y arım veya bir kilo arası kiraz yeyip başka bir meyve yememelidirler.albüm icinde sabah ac karına yarım veya bir kilo yemelidir.
bilinen bir yan etkisi yoktur.

ŞEFTALİ puranus persica


ŞEFTALİ,lık iklim bölgelerinde yetişen şevtali agacın boyu 5 metreye kadar uzaya bilir,meyvesi tatlı ,sulu ve hoş kokuludur. haziranda başlayarak ekime kadar meyve verir. ÖZELLİK. ceşitli vitaminleri ve madeni matdeleriyle degeri yüksek olan bir meyvedir, ÖNERİLEN HATALIKLAR.agız ve midede ifrazatı artırarak,hazımı kolaylaitırır,bol itrar söktürerek ,itrar yollarındaki kum ve daşları döker.
sabah ackarına ve gece yatarken bir veya iki şeftali yenmesi yukardaki hastalılara şifa olur.
şeftali bagırsakları calıştırır,ceşitli hastalıklara dayanıklıgı artırır. şehveti artmiş kişilere fatdalıdır. balgamı artırır.
herhangi bir yan etkisi yuktur.

FELC OTU bahar otu


cicek ve yaprakları bal ile kaynatılıp icilirse,yan ve baş agrılarına böbrek ve mesane yollarını acar.kumu döker.sinirlerede kuvet verir.

PATLICAN melongene


Patlıcan ter kokusunu güzelleştirir.patkıcanın dip saplarından yeşil kabuklar,gölgede kurutulur,toz haline getirilir acı badem yagı ile merhem haline etirilir.basura sürülürse cok faydası olur.patlıcan itrar söker,soguktan korur,baş agrısını keser.patlıcan semiz kuzu veya oglak eti ile pişirilerek yenmelidir. yanlız başina yenirse mecralarda tıkanıklık kanser uyuz ,basur,cüzzam,agızda sivilce gibi arazlar, meydana gelmesine sebeb our. patlıcan ic yag ile lapa yapılır büyümeye başlayan göğüslerin üzerine konursa göğüsler sarkmaz.

CÖREK OTU nigella


CÖREK OTU na kıymet verin zira ölümden başka herşeye faydalıdır. şifalıdır, Balgam ,kulunc,gazlı yerleri,gögüs agrılarını,öksürüğü nefes darlıgını,mide bulanmasını,hazım bozuklugunu, sarılıgın kökünü keser. her sabah kuru üzümle yenirse,yüze kan gelir, insanın rengini safileştirir.anason ile yenirse böbrek ve mesane kumların döker,idrarı söktürür,yakılarak elde edilen külü yahut basur üzerine konursa,keser. sirke icine bırakılır sonra cıkartılır,ve kurutulur,tozhaline getirilir,buruna cekilirse ceşitli baş agrılarını giderir. nezleyi temizler.yakılarak külü icilir veta acı kavun suyu ile merhem yapılır,basura sürülürse şifaya kavuşturur.yavşan otu ile birlikte lapa şeklinde karına konursa bagırsak kutrlarını döker.

NAR


Nar suyundaki antioksidan miktarı, kırmızı şarap, yeşil çay, kızılcık ve portakal suyuna göre, 3 kat daha fazla, Nar ayrıca diğer bir antioksidan vitamin olan C vitamini, yönünden de zengindir. Vücudumuz için önemli mineraller olan demir, ve potasyum içeriğine sahip bir meyvedir. Narın mikro besin içeriğine bağlı, vücudu ve kalbi kuvvetlendirme,özeligi ishali kesme, şerit düşürme, burun poliplerine faydalı olma gibi yararları bulunduğu,icn bazı çalışmalarla ortaya konulmuştur.”

Nar .meyvesini yemek her ne kadar zor ve zahmetli olsa da, vücudumuza birçok faydaları bulunur. Narda, kansere karşı koruyucu antioksidanlar bulunur. Antioksidanlar, oksitlenmeyi önleyici maddelerdir. Kendilerini feda ederek hücrelerimizi ,oksitlenmekten korurlar. Bunu, vücudumuzdaki bazı enzimleri arttırıp savunma mekanizmamızı daha da cok güçlendirerek yaparlar,

ISATRGAN OTU incere


ISIRGAN OTU,kanserlerde, 10 gr ısırgan tohumu 1 kaşık kitre tohumu ile agızdan alınırsa ,kanseri cüzzamve sedef hastalıkları ve hapis olan yaraları iyileştirir.aynı şekilde kaynatılarak suyu icilir . kulak dibi şişliklerinde tohumları ve yapraskları lapa şeklinde uygulanırsa şişliği indirir. üzüm suyu sıkıldıktan sonra ısırgan tohumu buı su ile kaynatılırsa meydana gelen bu şerbetten her gün birer kaşik yenirse çinsel ğücü artırır. balgamı söktürür, ve gazı yumşatır. intihaplı yaralarda ,çibanlarda,dri veremindeadele rahatsızlıgında,ısırgan otu tuz ile ezilerek macun haline getirerek lapa şeklinde uygulanısa bu hastalıgı şifaya kavuşyurur. burun kanamalarında,yapragının tozu buruna cekilirse kanamayı durdurur. Rahim düşmelerinde,ve cıkmalarda lapa şeklinde kullanılır. tohumları bal ile macun şeklinde yenirse cinsel gücü artırır.ve rahminin agzını ve rahim kaslarını gevşeterek acar ve bu şek,lde dogumu kolaylaştırır. kaynatılarak elde edilen suyu bal ile şurup halinde icilirse her gün nefes darlıgını keser .Mafsal romatizmalarında eklem ici intihaplarında lapa şeklinde konursa agrıları dindirir. intihabı gidererek dindirir. Arpa unu ile kaynatılıp icilirse blagamı söker ve genzi acar. Suyu bal ve sirke ile karıştırılarak icilirse dalagı eritir,böbrek sancısını keser. bagırsakları yumşak tutar ve gazı cıkarır. tohumu toz yapılarak bal ile merhem haline getirilir ,tenesül uzvuna sürülür ve büyütür. her gün 3 gr yohumu agızdan alınırsa böbrek ve mesane taşlarını düşürür. ve eritir,pırtılanmiş kanları cıkarır ve hastayı rahatlatır. odunu ile siğiller dalanısa siğiller gider. kaynatılarak suyu icilirse kabılık cekenlere cok iyi gelir. YAPRAKLARI TUZ İLE LAPA ŞEKLİNDE şişlik üzerine konursa şişi indirir.cilt kanserinde deri vereminde lapası yaraya koyulursa cok feydalıdır. ısırgan kaynatılıp suyu icilirse vucuttaki zararlı maddeleri dışarı atar. cinsel gücü tahrik der.mideyi ve gögsü temizker. rahim agzını ,dakagın ve cigerin damarlarını acar..

NANE,menthe mentha


NANE icilince terlemeyi keser, işitmeyi koleylaştırır.fitil olarak çinsi münesabetten önce rahime konursa gebe kalmayı önler.nane suyuna az sirke ilave edilerek icilirse ic kanamayı keser.baş agrılarına başa lapası konursa agrıyı keser.dil pelteklişgi ve kekelemeye karşi ezilerek dile masaj yapılırsa cok iyi gelir.kadınların sütten şişen memelerininüzerine lapası konursa cok iyi gelir.şişliği indirir.nane mideye kuvet verir.ve kızdırır.hazım ettirir,hıckırıgı keser, sarılıgı iyi eder.kudurmuş köpegin ısırdıgı yere tuz ile ezilerek konur, agızdan ciğnenirse diş agrısını giderir,

MENEKŞE,viola


MENEKŞE baş agrısına,nezleye,vereme,göğüs agrısına,öksürüğe,mide agrısına,ciger,dkak ve böbrek,mesaneye şifa verir.makat cıkmasına saraya ve bogaz şişliğine karşi cok faydalıdır.safrayı cıkarır,kusmayı önler,ateşi kaser,kalbe kuvet verir.menekşe arpa unu ile lapa yapılır,sıcak şişlik üzerine konursa agrıyı keser.ve alır,koklanır veya başa konursa baş agrısını keser,yagı uyuz veya ekzamaya sürülürse iyi gelir.menekşe kaynatılır cay gibi icilirse göğsü yumşatır.öksürüğü keser. menekşe suyu arpa suyu erik suyu ile birlikte kullanılır.şifa verir.

LAHANA olerocea var


LAHANA kaynatılarak suyu icilir veya agızda ciğneyerek emilirse ses kısıklıgını acar.ses kısıklıgına karşi cok kuvetli bir ilactır.tohumu bal ile macun yapılır yutulursa şehveti ğüclendirir tahrikler.siyarik ve mafsal agrılarına karşi arpa unu ile lapa yapılır,sıcak olarak baglanır.lahana yaraları ve şişliği iyi eder.yanıklara yumurta akı ile merhem yapılır ve sürülür.suyu buruna cekilirse baş agrısını giderir.yenirse göz zafiyetine karşi faydalıdır.suyu üzüm hoşafı ile icilirse sarılıga ve dalak şişliğine faydalıdır.lahana itrarı söktürür,kadınların ay başi haline faydalıdır.acı bakla suyu ile icilirse bagırsak kurtlarını döker.lahananın suyu alınır,yarıya kadar kaynatılır sonra şeker ilave ederek recel haline getirilir.bu recelden hülük birer kaşik yutulursa soguktan ve öksürükten göğüs agrılarınaveses kısıklıgına balgama kaşi cok faydalıdır.beyini ceşitli ahlatlardan temizler.

KINA lowsonia inermis


KINA mayalı hamur tere yagı ücü eşit olarak alınır ,lapa haline getirilir.GUATIRINüzerine baglanır,ve eritir.kına tuzzuz tereyagı ile merhem yapılır,uyuz ve ekzamaya sürülürse giderir.kına kaynatılarak yanıklara pansuman yapılır.sıcak olarakta agız gargara yapılırsa agızdaki yara ve catlaklara şifaya kavuşturur. kına kaynatıkır. suyu icilirse sarılıga itrar zorluguna ve kumları döker,gasrit ve golite karşi cok fatdalıdır.

DUT mures


DUT sıyah dut vucudu cok şişmanlatır. kan yapar,böbreklerin yagını besler.bogaz şişliğini cicek ve kızamık hatalıklarına dahili yaralara cok iyi gelir.yapraklarının saplarından alınarak incirle kaynatılır.icilirse sersem delilik ve sırt agrılarına mutlak şifa olur.dut incir, üzüm yaprakların dövülür ,yagmar suyu ile maya yapılır, saclara sürülürse sıyahlandırır.ve besler.dut kabukları kaynatılır birer bardak suyu icilirse bagırsak kurtlarını döker. sıyah dut yenirse mideyive bagırsakları güclendirir.itrarı söktürür,siyah dut suyu ile gargara yapılırsa bademcik ve bogaz hastalıklarına cok iyi gelir.

KARABAŞ OTU


Bu bitkimiz insan ruhen güclendimede eşsiz bir devadır. 1 vücudu ve ic organları güclendirir. 2dimagdaki hastalıkları temizler. 3balgam ve sevdayı cıkarır. böbrek ve mesene ve itrar yollarındaki hastalıklardan temizler. ve güclendirir.4 kaynatılmiş suyu buruna cekişlirse dimagı temizler .5beyin sarsıtısı gecirene suyu icirilir.6mide soguklanmasına kaynatılarak icirilir. 7basur hastalıgı ile mamül olanlara cok iyi gelir 8 gutte ve mafsal agrılarına karşi lapası cok iyi gelir. 9siroz ve veremde icilir 10 baş agrılarına iyi galir 11sara hastalarına şifa verir.12.. beş gr kara baş otu bal ile macun haline getirip her gün yutulursa insanın sıkıntısını giderir.13.suyun dan birer bardak yatarken icilirse nezleye göz agrısına işitme iktidarsızlıgave vucut halsizligine karşi cok iyi gelir.14el ayak titremesine ve asabi agrılara şifa verir.15 .sinirleri düzeltir.baş titremesine iyi gelir.

YARPUZ.m pulegium.


Baş agrısına lapası konur,zehili hayvan ısırmalarıda kaynatılır icilirse şifa bulur.s,sirke ile kaynatılır lapası DALAGIN üzerine baglanırsa hastalıgı giderir.suyu icilirse rahimdeki ölü cocugu düşürür.suyu bal az tuz ile icilirse mide bulantısını ahlatı gidererek şifa verir,kurusu yakılarak elde edilen külü ile dişlerin diplerine ogulursa dişleri muhkem kılar.yarpuz salata gibi yenirse iştahı acar, mide zafiyetine karşi iyi gelir. kaynatılır suyu icilirse itrarı söker. devamlı bol bol yenirse üzerine peynir suyu icilirse fil hastalıgına karşi iyi gelir.suyu cüzzam hastalıgına karşi iyi galir.yabanisi agızda cignenirse agız ve bogaz intihabına cok iyi gelir.buruna sokulursa pisligi ve intihabı akitır. incirle yenirse nefes darlıgına cok faydalıdır.katnatılarak icilirse mideyi kuvetlendirir.soguktan korur,kusmayı ve bulantıyı önler.bagırsak kurt larını öldürür. cinsel gücü artırır.

FINDIK VE FAYDASI.


.

Fındıgın Faydaları
Omega 3 kaynagi olarak kalp, ve damar ,dostu bir besindir.
icinde bulunan Omega üç kan pihtilasmasini ve damar sertligini keser, tansiyonu dusurur, seker hastalarinda, kalp hastalıgı cok riskini azaltır.
E vitamini bakımından zengin olmasi nedeniyle ,antioksidan ve yaslilik engelleyici bir gidadir, adet doneminde kan sekeri düsüklüguüne cok faydalidir.
icerdigi E vitamini seker hastaliginin gelisimini engeller; kalp, damar, beyin ve sinir fonksiyonlarini düzenler, yaralarin iyilesmesine cok faydali olur, prostat kanserinden önler ,korur.
Findikta bulunan B5 vitamini stresi giderici özelligi bulunan bir vitamindir.
icerdigi B altı vitamini bagisiklik sistemini güclü tutmaya yarar, kan sekeri düsüklügüne de iyi gelir ve faydalidir.
Gebelikte ,mutlaka takviyesi gereken .B9 vitamini içerir. B9 vitamini ,damar sertligi yapici maddeyi azalttigi gibi kalp krizi, felc ve bunama riskini de azaltir.
icerdigi D vitamini ,kirmizi kan hücrelerinin yapiminda büyük rol alir, cilt yaralarinin iyilesmesini saglar.
icerdiği krom, kan sekerindeki oynamaları engellemek için gereklidir.

ENGİNAR, cynara,scolymus.


ENGİNAR.pişirilerek yenir veya kaynatılarak suyu icilirse tenasül aletini daima ayakta tutar.icindeki yanmiş kanı ,safrayı,balgamı,ve sevdayı çıkarır,vucudun ter kokusunu güzelleştirir.ayrıca suyu kalp çarpıntısına karşı çok iyi gelir.cinsel gücü artırır,balgamı söker idrar yollarını kolaylaştırır.

ERİK ,peruneau domestica


ERİK.sikeye batırılır ,ekzama,, sivilce ve kaşintı ,hastalıklara sürülerek iyileştirir.ERİGİN yaprakları sedef cicegi ile kaynatılır.elde edilen suyu mayı ile bol bol gargara yapılırsa diş etlerinin kanamasının önler.meyveleri yenirse kalbin hareketini ve ateşini keser.ERİK ZAMKI.sirke ile merhem yapılır,ekzamaya sürülürse cok iyi olur ve şifa bulur.yapraklarının suyu ile gargara yapılırsa bogaz intihabına ve bademciklere cok iyi gelir.

CEVİZ luglans regia


yeşil kabuklarının suyu cıkartılarak, buruna cekilirse kanamayı keser.CEVİZ incir ve sedef cicegi ile birlikte tenirse bütün zehirlenmelere karşi şyş gelir.CEVİZ ğöğüs ve nefes borusu agrılarında ,öksürğk ve hazım bozuklugunda yenirse şifa bulur. CEVİZ in dışindaki yeşil kabuklarının suyu cıkarılarak kaynatılır,elda edilen suyu sivilcelere sürülürse derhal şifa eder. kuru kabukları yakılarak külleri bal ile macun yapılır.dişlere sürülürse parlatır. taze ceviz bal ile yenirse basura cok iyi gelir ,cimayı artırır.CEVİZİN gölgesinde uyumak felc ve ansızın gülmeye sebeb olur.ceviz kökü sökülerek kabuları soyulur,elde edilen bu kabuklar zeytin yagı icinde kaynatılarak merhem haline getirilir,basura sürünce şifa bulur, kesin .zehirlenmeye kaşi ,kuru incir sedef cicegi,yenilmeli bagısak kurtlarında cok miktarda ceviz yenilmelidir.gecmiş olsun ,

YER ELMASI patetes ,tuberusus


cok şişmanlatır,cinsel ğücü artırır,kan yapar,ğöğüslere sertlik verir.ve öksürüğü keser,ve korur,ezilerek lapa şekl,nde konursa şişliği indirir.yakılarak külü yara üzerine konursa cok şifa verir iyileştirir.yenise böbrek zafiyetini giderir. SUYUile saclar yıkanısa kuvetlendirir.

YABANİ BÖĞÜRTLEN fruticosu.


meyveleri yenirse ğöze cok kuvet verir,göz hastalıklarına şifa verir,yaralara ve kangrene daha cok faydası olur,dalları kapı üzerine konusa o aileye büyü tesir etmez,yaprakları toz haline getirip kum ile hamur yapılır,hamamda vücuda sürülürse kaşintıya uyuz lara vok iyi gelir.

KETEN TOHUMU linum


KETEN TOHUMU 10ar gr un bal ile macun yapılır,35 ve 40 ğün sabah ac karna yutulursa mide ünserini akciger ve bagırsak veremini,dalak şişliğini,kan tükürmeyi,şifaya kavuşturur.bagırsak intihabına,kolite karşı müessir bir devadır.LAPA yapılır şişin üzerine konursa eritir, intihabı keser. ve temizler.tüssüsü nezleyi önler,yutulursa öksürüğü kaser,mesene ve böbrek intihablarına karşi cok faydalıdır.KETEN TOHUMU bal ve kara biberle macun yapılır yutulursa CİNSEL ĞÜCÜ ARTIRIR.

HURMA ackarna yenirse kesinlikle öksürüğü keser.insanın sırtındaki agrıkarı giderir.balgamı kurutur,fejci ve ğöz egilmesini soguktan korur,mafsal agrılarını izale eder keser,HURMA kanı cogaltır.cekirdekleri yakılır süme cekilirse gözleri kuvetlendirir,ferleştirir.ğözün kaşintısını alır,kiprikleri büyütür,HURMA bademle yenirse mideye cok iyi gelir .

ELMA pomme-


ELMA damaga ve kalbe cok kuvet verir.nefes darlıgını ve müzmin kalp carpıtısına cok faydalıdır.tatlı Elma karacigeri kuvetlendirir ve güzel kan yapar.ac karına cekirdekleri yutulursa bagırsak kurtlarını döker.ekşi elma insana unutkanlık varir.

DENİZ KÖPÜĞÜ ,

Tuzsuz treyagı veya zeytin yagı ile merhem yapılır,agrıyan uzuvlara sürülürse agrıyı keser, isal eder,Deniz köpüğü sirke ile hamur yapılır,ve zayıflamak isteyen nin üzerine sürülürse azayıflatır,Sandalos sakızı ile deniz köpüğünden 10 gr içilir üzerine erik veya kitre zamkı yutulursa vucudu büyük bir ölcüde zayıflatır.erik hoşafı ve kitrenin icilmesi sesin bozulmaması icindir.icilmesse sesi bozar..

ŞAHDERE OTU,fumaria officinalis

ŞAHDERE OTU şahdere suyu demirhindi ve susam yagı birlikte icilirse insandakisıtmayı ve ateşi keser.uyuza,ekzamaya,sürülürse cok iyi gelir,ŞAHDERE kına ile merhem yapılıruyuz ve ekzamaya sürülür iyi gelir, ŞAHDERE möideyi kuvetlendirir,kara cigerin dıkanık damarlarını acar.ŞAHDERE. insan tabiatını yumşatır itrar söker.KULLANIŞI.suyundan 150 şer gr şeker ilave edilerek ve ılık icilir.

KESTANE castanea,sativa


Kestane insan vücıduna yarayan en güzel gıdalardan biridir,FAYDASI bagırsak kolitine ,kan tükürmeye,ve midenin rutübetini almaya yarar.cok faydalıdır.

KİŞNİŞ coriandre


kişniş .şifası cokcok olan bir bitkidir,kurusu,10 ar gr yenirse kalbi kuvetlendirir. carpıntıyı derhal giderir, tabiatı sıcak olan ,mideyi kuvetlendirir.kusmatı önler.KİŞNİŞ kekik le yenşirse kanlı dizanteriyi keser.pekmezle tenirse meniyi cogal tır,kadılarada iyi gelir,KİŞNİŞ bal ve zeytin yagı ile yenirse kutdeşen ve pamukculugu giderir.kaynatılır şerbet ti icilirse baş dömesini keser. ve şifa bulur.

KECİ BOYNUZU harnup ,ceratonia silıgua


Tabiat. birinci derece soguk iişnci derece kurudur, FAYDALARI.yenirse bedeni şişmanlatır.hazım edildiginde kan yapar.cekirdegi ile yenirse fıtıgı giderir.pekmezle yenirse itrarı söktürür.el ve ayak sigillerini giderir.ham olan harnup,süt icine atılırsa leziz bir gogurt eldeedilir.şehveti acar erkekligi artırır.bedeni tercübe ile tesbitlebnmiştir.müzbin öksürügü izale eder.teeffun etmiş ahlatları ishal ederek dışarı cıkarır.mısırlılar bunun icin cok kulanırlar.Ğögüs agrılarına cok cok faydalıdır.mideye kuvet verir.cekirdegi dögülerek lapa yapılır da vücuttaki meydana gelen şişliklerin üzerine konursa şişlikleri giderir,makat cıkmasını önler.kanamayı keser.süt ile icmeli yanlız yenirse gaz yapar.

İĞDE


İgde cicegi 2şer gr şehevi arzusu olmayan kadınlar icirilirse şehvetini tahrik eder,meyvesi itrarını tutamayanlara yedirilirse ,şifa verir,kusmayı önler,öksürüğe karşida cok faydası vardar.

İNCİR fiaue


İncir gıda bakımdan meyvekerin en güzeli İncir kırk gün anasona batırılarak sabah ac karına yenise vücudu cok şişmanlatır,hic bir ilac bunun kadar şişmanlatmaz,tıkanan damarkarı acar,kara cigeri kuvetlendirir,dalak şişligini basuru nefes darlıgını izale eder.İncir ve cemen pişirilir,yenirse insanı göğüs hastalıktan kurtarır.İncir cevile yenirse zehilenmede şifa görür,İNCİR FISTIKLA YENİRSE zayıf vücudu şişmanlatır,akıllı ve dimagı ziyadeleştirir,İncir dalı ile sigiller yakılır,şifa bulur siviller kurur.İncir anason ve sedef cicegi ile kaynatılırsa,ılık ılık suyu icilirse,romatizmaya cok iyi gelir.İncir hoşafı icmek kabızlıga giderir,bagırsakları yumşatır.

HİNDİSTAN CEVİZİ noix de muscade.


Şekerle yenirse meniyi artırır,cinsel gücü artırır,ve vucuda kuvet verir,itrar akıntısını keser,agız kokusunu giderir,sırt agrılarında cok etkilidir,bu madde yanildikten sonra üzerine limon şerbet icilmemelidir.HİNDİSTAN CEVİZİ balgamı kurutur,felc ve titreme gibi hastalıklara iyi gelir,agız kokusunu güzelleştirir,midenin agız tarafını kuvetlendirir,itrarrı söktürür,itrar zorluguna cok faydalıdır. HİNDİSTAN CEVİZİ 50 grBAL 75grbular macun halinde yutulur.

DEFNE laurus nobilis



DEFNE mudeşem bir agactır. 10 ar gr tohumları balla macun yapılır,kaşık kaşık yenise her ceşit baş agrısını kökünden kaser .nefes darlıgını,müzmin öksürüğünü,vücuttaki yelleri,karın agrısını,kuluncu romatimayı,koliti,giderir.yaprakları kaynatılır üzerine oturulursa mesane ve rahim hastalıklarına şifa verir,böbrek kumunda ,kökünün kabuklarıda,kaynatılarak birer bardak icilir.

HAVUC daucus carotu


HAVUC menafil şifası sayılamayacak kadar coktur,Havuc yemek öksürüğe balgama ğöğüs ve mide şifa verir,sarımsakla yenise bacak agrılarına cok iyi gelir, iyi olmayan yaralarda tohumları ve yaprakları dövülerek konur.tohumu icilirse itrar ve aybaşi kanamalarını söktürür. HAVUC VÜCUDUN BÜTÜNDAMAR VE MESEMATINI acar.sırt agrılarına zat ül cenbe iyi gelir,Havuc bal ile terbiye edilir yenirse cisel gücü artırır menüyü cogaltır.Turşusu kara cigere kuvet verir, dalagın şişinide indirir,

ĞÖZ OTU


Birer demet kaynatıp şerbet yapılır icilirse ,nefes darlıgına iyi gelir,kalbi kuvetlendirir,rahim tıkanıklıgını giderir.böprek ve mesane kumlarını eritir.

DİŞ BUDAK OTU


Yılan sokmalarında yemişi şerbet yapılarak icilir, diger zehirlenmelere klarşi daha cok iyi gelir, dalak tıkanıklıgını acar, sıroza iyi gelir,kabuklarının küllerini gül suyu ile hamur yapılır,kellikte sürülür, tohumları süt ile icilirse kalbe ve dimaga kuvet verir, cinsel gücü artırır,bu ot bil hassa kalp hastalarına cok iyi gelir.

DEVE DİKENİ


DEVE DİKENİNDEN sirke elde edilir,icilir ise mideye iyi gelir.İŞTAH ACAR HAZIM YAPAR KUMLARI DÖKER.CİNSEL GÜCÜ ARTIRIR.Karaciğeri tüm zehirli ve zararlı maddelerden arındırır, karaciğer hücrelerinin yenilenmesini (regenerasyon) destekler, en ağır karaciğer hastalıklarında bile gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Bilinen hiçbir yan etkisi yokturışı kökleri yaprakları kaynatılıp icilirse baş dönmesine sara hastalıgıa iyi gelir, balgamı cıkarır,kandaki bütün yabancı maddeleri temizler. gögüsü yumşatıt,kadıların ay halini normala dönderir. böbrek ve mesane taşlarını eritir.

GELİNCİK CİCEGİ


6 ŞAR gr gelicik cicegi birer bardak süt ile yutulursa BALGAMI söker, KARIN AGRISINI anında keser, su ile kaynatılarak icilirse bayanların sütü artar, cogaltır,ic yagı ile fitil yapılır,rahime konursa AYBAŞİ KANINI SÖKTÜRÜR, BURUN kanamalarınada suyu cekilirse kanamayı durdurur ,keser.

KİMYON cumen


Et pişirirken bir miktar kimyon ilave edilirse cabuk bişer, YAGI İLE YEL VE AGRI olan uzuvlar masaj yapılırsa bunlar gider,Toplanmış kanı eritir, Kaynatılarak suyu yüze ve cilde sürülürse cildi güzelleştirir. karın ve hava şişligine karşi KİMYON 50 gr KİROMİTIRTIR 5O gr BAKLA UNU 50 gr ZEYTİN YAGI 50 gr BAL 100 gr bu matteler alınır ,lapa haline getirilir, hayaların üzerine konarak baglanır, Kimyon tozu İNTİHAPLI yaralara konursa şifa verir, BURUN KANAMALARINDA,kimyon sirke ile merhem gibi yapılır ,koklanır veya burun deligine konur.NEFES DARLIGINA,karşı kimyon sirke su bu matdelerin ücü birlikte kaynatılır ,icilirse nefes darlıgına karşı cok iyi gelir.

KEKİK herba,thymi,


KEKİK kaynatılarak cay gibi icilirse ,yelleri dagıtır,Kimyon veya Sirke ile kaynatılır, gargara yapılır,diş ağrısını teskin eder.Bal ile macun yapılır, yenirse soguktan ,korur öksürügükeder,kaynatılarak suyu hamamda ekzama ve uyuza sürülürse giderir, MİDE BULANMASI nı izale eder, hazım ettirir,iştahı acar,mideyi balgamdan temizler ,kaynatılark suyu bal ile icilir ise bagırsaktaki parazıtleri düşürür, Mide akciger ğöğüsün soguktan mütevellit hastalıklardan şifa eder, 5 er gr kekik ,sirke ve tuz ile icilirse balgamı cıkarır, hafızayıo kuvetlendirir, kalp sancısına iyi gelir.

MISIR, ZEA MAYS


Mide ünserine ve mide zarlarındaki yaralara karşı iyi gelir.mısır. tuzlu su ile ıslatılır,lapa haline getirilir, bir bez icine konulur.ZOR APDESD YAPAN veya MAKADI cıkan kimse üzerine oturursa ,seri bir şekilde bu hastalıktan kurtulur.MISIR.cok yenildiginden damar tıkanıklıgı ,kaşintı,sivilce,tevellüt eder. şekerle yenirse bu zararları önlemiş olur.

CİĞDEM


Çiðdem: Mahmurçiçegi / Colchicum) Toprak altinda, üzeri ince veya zarimsi birkaç pul ile örtülü, bir yumru tasiyan çok senelik bir bitki. Yapraklari çimen yapragina benzer. Çiçekler genellikle 1-3 tâne veya türüne göre daha fazla olup, mor, beyaz-pembe sarimtrak renklerdedir. Çiçek taç yapraklari tüpsü olup, uç kisminda huni seklinde genislemis ve 6 parçalidir. Meyveleri çok tohumludur. Avrupa ve Akdeniz bölgesine yayilmis, 40 civârinda türü vardir. Bunun da 20 kadari Türkiye’de bulunur. Genel olarak zehirli alkaloitler tasiyan bitkilerdir. Çigdem türlerinin bir kismi ilkbaharda, diger bir kismi ise sonbaharda çiçek açmaktadir. Çok güzel olan çiçeklerinden dolayi da bir süs bitkisidirler. Daha çok kullanilani ve tibbî olarak bilineni sonbahar veya güz çigdemi (Colchicum autumnale)dir. Bu da agustos-ekim aylari arasinda çiçek açan yumrulu bir bitkidir. Yapraklari ilkbaharda meydana gelir. Çiçekleri ise sonbaharda olup, pembemsi-mor veya beyazdir.

türkiyenin her yerinde yetişir.

Kullanildigi yerler: Bitkinin kullanilan kismi tohumlari ve yumrusudur. Yumrularinda da kolsisin, inulin, yag, nisasta, sakkaroz bulunmaktadir. Idrar söktürür, Kabizligi giderir. Kesinlikle tavsiye edilen miktardan fazla kullanilmamalidir. Çigdem tohumu ve yumrusundan hazirlanan preparatlar uzun zamandan beri damla hastaligina karsi kullanilmaktadir. Kolsisin bir ara kansere karsi kullanilmissa da, hayvansal hücreler için çok zehirli oldugundan hâlen terk edilmistir. Kolsisinin hücre bölünmesini durdurmasi etkisinden faydalanilarak, poliploit mutasyonlar elde etmek için zirâatte kullanilmaktadir. Poliploit organizmalar genellikle normalden daha fazla olan büyüklükleri ile göze çarparlar. Bu metod sâyesinde ekonomik deger tasiyan bu bitkilerin yaprak veya meyve ürünlerini arttirmak mümkün olmaktadir.

ALIC Crataegus


ALIC SUYU cıkarılır ,şekerle birlikte icilirse anında baş agrısını keser, lapa yapılır,şiş üzerine konulursa şişligi indirir.balgam ve sedadan mütelevllid hastalıklara şifa verir. şevheti acar ,erkekligi kuvetlendirir.safranın cogalmasını önler, mideye kuvet verir, ic hstalıklara iyi gelir,kan yapar.

ADA SOĞANI Bulde de scile

Ğögüs agrıları ,nefes darlıgını ,akciger marazını ,sık sık nefes almayı ,yorgunlugu, karındaki,toplanan suyu ,dalak agrısını,böprek ve mesane kumlarını ,itrar zorlugunu ,masal agrılarını,ayak agrılarını , yarım ve tam baş agrılarını giderir. sac dökülmelerini bal ile merhem haline getirilir ve sürülür. BU SOGANIN KÖKÜ SITMA ve İC YARALAR DAN başka her yerde şifa verir. KULLANIŞ VE YAPILIŞI SU 1 LT ADA SOGANI 10 GR HAMUR 50 GR iyice pişirilir ,yemeklerden sonra bir kaşigı yutulur.İPNİ SİNA Diyorki ada soganı sivilcinin üzerine konulursa iyileşir,diş etlerine sürülürse pekiştirir.sirkesi yüze sürülürse güzellik verir. ADA SOGANI nın tohumları sikeile macun yapılır da nohut büyüklügünde bal veya incirle yutulursa kulunc tan kurtulur. SİRKESİ sese halavet verir,güzelleştirir,balgamı keser, agız kokusunu güzelleştirir ,SİRKENİN YAPILIŞI .ada soganı 900 gr taze üzüm sirkesi 2730 gr elde edilen sogan sirke icine konarak 180 gün bekletilir,veya 70 gün güneşe karşı asılır, bu şekilde sirke elde edilmiş olur.

AKİK TAŞI

AKİK TAŞLI kullanılırsa insan daki sıkıntı korku ve kal carpıntısını alır,kanamayı keser,rengi KIRMIZI olanı en cinstendir.

ADAM OTU ,mandragora officinarum.


Bu otun suyundan burnuna veya koklanırsa insanı uyutur .baş agrısını alır. 1 gr yutulursa kanın hareketini safranın hareketini itrar yanmasını ve sıcaktan mütelevlid carpıntıyı keser . Tohumlarından yutulursa rahimi hastalıktan salim eder. mafsal agrılına tohumlarından lapa yapılır konursa şifa eder.SUYU İLE kargara yapılırsa diş agrısını keser.baş agrılarında lapası başa konulursa ve uykusuzlugu giderir.

ACI MISIR BAKLASI

Bu bakladan36 şar gr yenirse yaraları iyileştirir.talildeki yanmış kan , safra balgam ve sevdayı cıkarır .Bagırsak gurtlarını döker .basura iyi gelir .itrara cıkamayanlara şifa verir.zehirli haşerilerin ısırdıgı yere konulursa zehri dışarı cıkarır.Sabah yenilirse gözleri kuvetlendirir. müzmin baş agrısını alır.sirke ve bal ile kaynatılır, lapa haline getirilir mafsal romatizma,bilhasa siyatik agrılarda sıcak sıcak baglanırsa agrıyı derhal şifa verir,nefes darlıgına birebir ,sifa verir .sedef te hamur halinde yaralara konulur, suyundanda icilir cok şifalıdır...

ADA CAYI FEUİLLE DE SAVGE SALVİVA


12 gr ada cayı 250 gr su ile kaynatılır icilirse TERLEMEYİ keser . BOGAZ AGRILARINA daha iyi gelir...

ACI KAVUN


Bu bitki daha ziyade cöplükler ve mezarlıklarda bulunur .SARILIGIN en büyük ilacıdır .fil hastalıgı .masal agrıları gut ve cüzzamda suyu ile masaj yapılır .KULLANILIŞI, Acı kavun alınarak sarılık olan veya sinüzit olan kimse arka üzerine yatırılır.elde edilen bu bitkinin meyvelerinin suyundan burnuna ücer damla damlatılır. hasta derhal yüzün kuyu cevrilir.bu işlemden sonra hastanın burnundan sarı ve intihaplı sular bir müttet akar.hastada sarılıktan ve sinüzütten kurtulur.ACI KAVUN suyu cıkarılır elde edilen su sırt agrılarında masal ve siyatik agrıkarında masaj yapılırsa menafii görülür.

ABANOZ AĞCI Ebenum

İbni sinan diyorki. Göz agrısı yaşarma00,sı ve gözleri kuvetlendirmede bu agacın talaşı kaynatıp pansuman biciminde sürülür .İyileşmeyen yaralarda putra şeklinde BÖBREK. MESENE KUMUNDA .İTRAR Tıkanıklıgında kaynatılmış suyu bal ile tatlandırılıp birer bardak icilmek suretiyle kullanılır..

ACEM KİMYONU CİMUNUM CYMİNUM

6 ŞAR gr .kaynatılır.icilince gazı giderir .Kusmayı önler .Mideyi kızdırır .ve Yemegi hazım ettirir. HICKIRIGA ve CARPINTIYA karşı cok iyi gelir.cinsel gücü tetikler. ve tahrik eder . tohumu veya bikkisi kaynatılarak icilirse itrarı söktürür .ve karın agrısı bel soguklugunu şifa eder.Lapa gibi yapılır da kadınlar üzerine oturursa Rahim ağrılarına iyi gelir.tohumları yakılarak elde edilen külü basur üzerine konursa basuru kurutur.

ELMANIN FAYDALARI.

Elmanın verdigi enerji 100 gıramda 54 koloridir . Bu enerji yagdan degil.meyve şekeri ve organizma tarafından agır olarak sindirilen şekerden gelmektedir .bu veriler ve genel anlamıyla elmanın besleyici özelligi bu meyveyi özellikle sipor yapanlar icin vazgecilmez yapar .Gercektende fiziksel aktiviteler çevresinde elmanın icerigindekiler sipor öncessinde sırasında ve sonrasında organizma üzerinde pozitif etkiler yaratır.VİTAMİNİ.Elmanın sagladıgı vitaminlerin en önemlisi c vitaminidir. en fazla kabugunda ve kabugunun hemen altında yogun olarak bulunur . bu nedenle iyi yıkanmış elmanın kabuguyla tüketilmesi en dogrusudur...

ZENCEFİL -

Zencefil giller familyasından-Ana yurdu Hindistan ve Malezya olan etli Rizomlu Bitkidir. Baharat olarak Kullanılır .Tıbbi Zencefilin Tıropik Ülkelerde Kültürü Yapıl-ır.FAYDASI İşdah Acar .Mide ve Bagırsaklardaki Gazı söktürür. kusmayı önler .İssali Bitirir .Bagısak Enfeksiyonlarını Giderir. Soguk Algınlıgını Bir an önce İyileşmeyi Saglar, Vucudu ve Zihinin kuvetini artırır.Cisel İhtiyacları Kuvetlendirir ve Kamcılar..

BALIK OTU

Cavada ve nalabarda yetişen ve zehirli meyesiyle Balıkları sersemleterek yakalamaya yarayan zehirli bir bitkidir- 50 cm Boyundadır -dalları yeşil ve tüylüdür- İLAC Olarak yaprak ve cicekleri kullanılır - FAYDASI-TERLETİR İTRAR SÖKER VÜCUDU RAHATLIK VERİR -HAD BIRONŞİT VE NEZLEDE BÜTÜN BULAŞICI HASTALIKLARDA KULANILIR---- alialper1976@gmail.com

Brokoli Gerçeği


Yaklaşık 30 yıldan beri yurt dışındaki ve yurt içindeki araştırmacı çalışmalarım; 11 yıldır üzerinde çalıştığım Brokoli gerçeğine beni bitkilerin şifalı gücüne inanmam ve Avrupada bu tür çalışmalara daha önem verilmesiyle başlamıştır. Tıpbın gücüne inanan ve bu gücün yeni buluşlarla güçlenip, insanlıga yeni hizmetlerle gelineceğini bilen bir düşünceyle Brokoli araştırmalarıma başladım. İyi huylu prostat büyümesi (BPH), prostatitis (prostat) ve kronik idrar yolları enfeksiyonu, bugün dünya insanlarının (1.350.000.000) büyük bir problemidir. Böylesine bir problemin kimyasal (ilaç) yöntemleriyle veya ameliyat yaklaşımıyla çözülemeyeceği inancında değilim.Bu yöntemlerin yetersiz veye etkisiz kaldığı durumlarda Brokoliyi mutfağımızdan sağlığımıza taşımayı amaçladım. Brokoli üzerine araştırmalarımı bazı televizyon kanallarında ve yazılı basında açıkladım. İnsanların bu konuya sahip çıkacağını ve pek çoğunun şifa bulacağını bilmekteyim. Görsel ve yazılı medya insanların hayatının bir parçası olmuştur. Ben 11 yıllık çalışmamı açıklarken bunun laboratuarlardan ve üniversitelerden insanlara ne kadar ulaşacağından endişeliyim. Bu düşüncelerime ve bilimsel görüşlerime sahip çıkan Almanya ve Amerika, Medikal Forumlarında Brokoli tedavisi üzerine Web sayfası açarak kendilerine yardımcı olmamı talep etmişlerdir. Bu taleplerini gerek bilim adına gerekse de insanlığa hizmet adına kabul ettim. Almanya Medikal Forumda ve Amerikada Prostatitis Foundation Forumda adıma WebSayfası açıldı. Dünyada, brokoliyi prostat tedavisinde ilk uygulayan bir bilim adamı olarak ülkem adına gurur duymaktayım.
Brokoli memleketimize son bir kaç yıldan beri girmiş bir sebzedir. Roma imparatorluğu döneminde esas yetiştirildiği bölgelerden bir tanesi de Akdeniz sahilleri idi. Özellikle Amerika ve Avrupada ençok tüketilen sebzeler arasındadır. Amerikada brokoli tabletleri satılmaktadır. Ancak, bu tabletler Prostat şikayetlerine karşı etkin değildir. Bu tabletler, 3-4 günlük brokoli tohumlarının filizlerinden elde edilmektedir. Brokoli sebzesinden elde edilmemektedir.
Brokoli her insanın mutfağından sağlığına taşıyabilecegi ve hazırlanması en kolay bir sebzedir.
Brokoli içerdiği maddeler açısından insan sağlığı üzerinde çok faydalıdır. Vitamin değerleri açısından; A, E ve C vitaminlerini içermektedir. İçerdiği flavonoidler bakımından bağışıklık sistemimizi güçlendiren bir özelliğe sahiptir. Antibiyotik özelliğe sahip olan brokoli, bu yönüyle prostatitis'e (prostat enfeksiyonu) karşı çok etkindir. Hiç bir antibiyotik yoktur ki bağışıklık sistemimizi zayıflatmasın. İşte brokolinin önemi bu noktada ortaya çıkmaktadır; aynı zamanda hem bağışıklık sistemimizi güçlendirmekte hemde antibiyotik vazifesi görmektedir. Bir noktayı hemen belirtmekte büyük fayda görüyorum. Genel olarak antibiyotikler, insan hayatı için hayati önem taşıyan, vazgeçilmez ilaçlardır. Brokoli, meme, prostat, bağırsak ve idrar kesesi kanserlerine karşı güçlü bir koruyucudur. Amerikada özellikle bu kanser türlerine karşı brokolinin içerdiği bazı maddeler (sulforafen vs) zenginleştirilerek kanser tedavisindede başarı ile kullanılmaktadır. Brokoli içerdiği bazı indol ve indol türevleri (bitkisel hormonlar) açısından ayrı bir önem taşımaktadır. Bu sayede vücudumuzdaki hormon dengesini ayarlayıcı özelliğe sahiptir. Yine Amerikada bazı klinikler menopoz dönemindeki bayanlar için östrogen hormonunun düzenli çalışması için brokolideki bitkisel hormonlardan yararlanmaktadırlar. Brokolinin kendine özgü olan selülozik yapısı (lifli yapı) bağırsaklarda oluşan toksinlerin uzaklaştırılmasında (toksin atıcı) ve alınmış olan ağır metallerin emilmesinde büyük rol oynamaktadır. Brokolinin bu lifli yapısı dışkının düzenli bir şekilde dışarı atılmasını sağlar. Kabızlığı önleyicidir. ugün dünyada üzerinde en çok araştırma yapılan sebzelerde; beyaz lahana, turp, domates, brokoli ve havuç en ön sırayı almaktadır.
Brokolinin Gücü
Brokoli, prostatitis, iyi huylu prostat büyümesi (BPH) ve idrar yolları enfeksiyonuna karşı önleyici ve tedavi edici güce sahiptir. Brokolinin şifalı gücünden istifade edebilmek için mutlaka kullanma şekline uymak zorundayız. Kullanma şekli bir KÜR olarak yapılmalıdır. Aksi taktirde haftada bir kaç defa tüketmenin sadece besin değerleri açısından faydası vardır.
Sebze olarak Brokoli; A, C, E ve Karotin vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Brokoli, klinik deneylerle (Almanca, İngilizce ) kanıtlanmış özellikle prostat ve meme kanserine karşı etkin 5 farklı koruyucu madde içermektedir. Bunlardan en güçlü olanı sulforafen dir. Prostat rahatsızlıklarının kansere dönüşmesinde brokoli güçlü bir önleyicidir. Bu görevini içerdiği myrosinaz enzimi yardımıyla sağlamaktadır. Brokoli indol bakımından oldukça zengindir. İndoller bitkisel hormonlardır. Brokolide bulunan bazı indollerin özelliği, hormon dengesini sağlamaktır. Meme kanserinin oluşumunda hormon dengesizliğinin rol oynadığı gerçeği klinik deneylerle kanıtlanmıştır. Brokoli bağışıklık sistemimizi güçlendiren 5 tane etkin madde içermektedir. Brokoli bununla da kalmayıp aynı zamanda antioksidan dır. Yani hücre zarlarına (membran) ve hücre DNA sına zarar veren serbest radikalleri nötralize (zararsız hale getirmek) etmektedir. Hücre DNA sını bozabilen serbest radikaller bu özelliklerinden dolayı kanserojendirler. Brokoliye antioksidan olma özelliğini kazandıran quercetin ve kaempherol maddelerini içermesidir. Quercetin, Prostatitis tedavisinde kullanılan ve bitkilerden elde edilen bir maddedir. Brokoli lifli bir yapıya sahip olduğundan, bağırsaklardaki ağır metalleri, safra asidi fazlasını sünger gibi emerek oldukça hızlı bir biçimde dışarıya atılmasını sağlar. Brokoli, bu özelliğinden dolayı hem toksin atıcı hemde bağırsak sistemini düzenleyicidir.

Sarımsak veya sarmısak


Sarımsak veya sarmısak (Allium sativum L.), 25-30 cm yükseklikte, yeşilimsi beyaz veya pembe çiçekli, otsu bir kültür bitkisidir. Nadir olarak tohum bağlar. Bu nedenle soğancıkları (diş) ile üretilir. Ülkemizde “Beyaz sarımsak” ve “Siyah sarımsak” olmak üzere 2 çeşit yetiştirilmektedir. Vatanının orta Asya stepleri olduğu sanılmaktadır. Beyaz veya pembemsi renkli, az adette soğancıkdan (diş) meydana gelir. Dişlerin hepsi bir arada bir kabuk tarafından sarılmışlardır. Çok kuvvetli ve keskin bir kokusu ve yakıcı bir lezzeti vardır.
Bileşim: Karbonhidratlar (sakkaroz, glikoz), vitaminler (A, B, C ve E) ve eterli uçucu yağ (alliin, allicin, ajoen) , scordein, selen ile dişilik ve erkeklik hormonlarına benzer maddeler taşımaktadır. Bu uçucu yağda özellikle allil disülfür bulunmaktadır. Bu bileşik kükürtlü bir amino asit olan alliin’in alliinaz isimli ferment etkisi ile parçalanarak allicin’i vermesi, allicin’in de, su buharı veya su karşısında, allil disülfür’e dönüşmesi sonucu meydana gelir. Sarımsağa özel koku ve lezzeti veren taşıdığı kükürtlü uçucu yağdır.
Etki ve Kullanılış: Eski çağlardan beri bilinen ve kullanılan bir drog’dur. Orta çağda özellikle salgın hastalıklar (kolera, veba gibi) ile mücadelede kullanılmıştır. Antiseptik, idrar artırıcı, safra salgılarını artırıcı, solucan düşürücü (özellikle askarit ve oksiyürlere karşı), iştah açıcı, tansiyon (kan basıncı) ve kolesterol düşürücü, kanı sulandırıcı ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkilere sahiptir. Antiseptik (mikrop öldürücü) etki taşıdığı allicin’den ileri gelmektedir. Antiseptik ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi; tarihçi Herodot’a göre eski Mısırlılar tarafından da bilinmekteydi. Çünkü Mısırlılar piramitlerin yapımında çalıştırdıkları işçilere her öğün sarımsak, soğan ve turp yediriyorlardı. II. Dünya savaşı sırasında, yaralandıkları zaman yaralarının mikrop kapmasını önlemek için, ezerek yaranın üzerine konmak üzere Rus askerlerine sarımsak verilmiştir.
Eğer yendikten sonra rahatsız edici bir koku oluşturmasaydı, kuşkusuz çok daha yaygın biçimde tüketilirdi. Ama onun değerli gücünden yararlanabilmek için büyük miktarlarda tüketmek gerekmez . Beklenen etki, gün boyunca 3-4 diş sarımsak yenerek sağlanabilir. Ayrıca koku problemi olmayan sarımsak tabletleri ve tentürü de aynı işi rahatlıkla görebilir. Önemli olan, aşırıya kaçmamak şartıyla kullanımdaki sürekliliktir. Kronik bronşit, sindirim problemleri, romatizma, kas ve organ ağrıları ve yüksek kan basıncı (yüksek tansiyon) öncelikli kullanım alanlarıdır. Ama erken yaşlanmaya karşı uygulanan bir tentür kürü de çok olumlu sonuçlar verir. En azından 5-6 ay sürecek olan bu kür sırasında, sabah ve öğlen saatlerinde 10-15 damla D6 inceltisi, yarım yemek kaşığı ılık suya eklenerek alınır. Böylece kişi ileri yaşlara kadar sağlıklı ve hareketli kalabilir. Et yemeyi seven, fazla kilolu, gaz şişkinliği çeken yaşlı kişileri hızlı çöküntülerden korumak için de, uzunca bir süre, sabah ve öğlen saatlerinde 10-15 damla D3 inceltisini yarım yemek kaşığı ılık suya ekleyerek kullanmaları önerilir. Sarımsağın, mide ve bağırsakları güçlendirici, mikropları ve virüsleri yok edici etkisi oldukça önemlidir. Öncelikle bacak, göz arkası ve beyin damarları olmak üzere, tüm damarları genişleterek, daha iyi beslenmelerini ve böylece, hızlı yaşlanmamalarını sağlar. Aynı zamanda tüksek kan basıncını (hiper tansiyon) başarıyla düşürebilir, kolesterol düzeyini normalleştirir ve damar iltihabı (tromboz-tromboflebit ) oluşumunu önler. Sarımsak, organizmayı ve bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı korur.
Bakınız-----> Kokusuz Sarımsak Tableti (Odorless Garlic)
Kullanım Biçimleri:
Kurt veya solucan düşürücü olarak, kabuğu soyulmuş olan bir sarımsak dişi bir ekmek kabuğu parçasına kuvvetle sürülür ve çıkan esansı emmiş olan ekmek parçası yenilir. Aynı amaç için sarımsak şurubu da kullanılmaktadır. 100 gr parçalanmış sarımsak, 200 gr su ve 200 gr şeker ile 1 gün bekletildikten sonra iyice karıştırılıp süzülür. Elde edilen şuruptan günde 2-3 yemek kaşığı içilir. Haricen yara iyi edici olarak, taze sarımsak lapa halinde yara üzerine konur. Aynı amaç için sarımsak usaresi de kullanılabilir. Usare hazırlamak için bir miktar sarımsak havanda ezilir, sıkılarak alınan usarenin 1 gr miktarı 10 gr su ile sulandırılır ve bu karışımın içine, usarenin bozulmasını önlemek için, 10 damla kadar etil alkol konur. Bu usare haricen bilhassa (saçkıran vs.) tedavisinde saçlı deri kısmına sürülür. Tansiyon düşürücü olarak 10 gr sarımsak başı ezilir, üzerine 10 gr etil alkol konur, karışım 1 gün bekletildikten sonra ince bir bez veya süzgeçle süzülür. Elde edilen özsudan günde 3 defa 15-30 damla alınır.
Sarımsak Sütü: 2-3 diş sarımsak ezilir veya ince kıyılır, 1 su bardağı soğuk süte eklenir ve hafif ısıda kaynama derecesine kadar ısıtılır, üstü kapalı olarak 10 dakika demlendikten sonra süzülür. İhtiyaç duyulduğunda 1 bardak taze demlenmiş sarımsak sütü soğutulmadan içilir.
Diğer Doğal Ürünler
Diğer Şifalı Bitkiler
Kokusuz Sarımsak Tabletleri
Referanslar:
1-Vorberg G and Schneider B : Therapy with garlic : Results of a placebo-controlled, double-blind study. Br J Clin Pract 44 (Suppl.69) :7-11, 1990
2-Jain AK, Vargas R,et al. : Can garlic reduce serum lipids? A controlled clinical study. Am J med 94:632-635, 1993
3-Medicana, genel Sağlık Ansiklopedisi, Ana Yayıncılık, İstanbul, 1993
4-Güler Ç. : Güneş Tıp sözlüğü, Güneş Kitabevi, Ankara, 1997
5-Treben M. : Gesundheit aus der Apotheke Gottes, Steyr 1984
6-Eröztürk N. : Bir Yudum Sağlık, Anahtar Kitaplar Yayınevi, İstanbul, 2000
7-Baytop T. : Türkiye’de Bitkiler ile Tedavi, İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Yayınları, İstanbul, 1984
8-Lawson LD and Hughes BG: Characterization of the formation of allicin and other thiosulfinates from garlic. Planta Med 58: 345-350, 1992

Ebücehil karpuzu (acıhıyar)


Ebücehil karpuzu (acıhıyar) : Kabakgillerden elma iriliğinde meyvesi çok acı ve ishal yapıcı bir bitkidir. İçeriğinde "colocynthine" vardır. Zehirlidir ve 2 gramdan fazlası öldürebilir. Haricen kullanılır.
Faydası : Romatizma, mafsal ve nikris ağrılarını dindirir. Kaşıntıları geçirir

Şifalı Bitkiler Sitesine Hoşgeldiniz


Önemli hastalıkların tedavisi mutlaka uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilmelidir, ancak ufak tefek her rahatsızlıkta da kişinin hemen doktor kontrolüne girmesi gerekmeyebilir. Şifalı Bitkiler Sitesi size bu konuda yardımcı olacaktır. Size bitkileri tanıtacak, etkinlik biçimleri hakkında bilgilendirecek ve bitkileri doğadan kendi ellerinizle toplayıp kurutmaya sizi davet edecektir. Bu arada da sık sık, şifalı bitki çayları ile kişinin kendini tedavi edebilmesinin ayrıntıları ve sınırları hakkında sizleri uyaracaktır. Bitki çayları ve tentürleri etkili ve zararsız ilaçlardır. Ama önemli hastalıklarda ancak, bir uzmanın uyguladığı tedaviye eşlik edebilir veya onu destekleyebilir.
Şifalı bitkilerle ilgilenmek isteyen kişinin, bitkinin yapısı, organları ve bu organların işlevleri hakkında bazı temel bilgilere sahip olması gerekir. Bir bitkinin çeşitli organları, birbirine benzemeyen çeşitli etken maddeler içerir. Şifalı bitkilerle tedavi alanında bu organlar, bitkisel droglar olarak tanımlanır. Yaygınlıkla kullanılan organ, glikozitler ve alkaloitler içeren yapraklardır. Kök ve yapraklar arasında taşıma işlevi üstlenen bir yol olarak da tanımlanabilecek saplar ise genellikle kullanılmaz, ama bu kural bazı bitkilerde değişebilir. Yani, bazı bitkilerin sapları da etken madde içerebilir. Aynı biçimde, bazı ağaçların kabukları da etken madde açısından zengindir. Yeraltındaki, adeta depo görevi üstlenen sürgünler, biçimlerine göre, köksap, yumru, kök veya soğan adları ile tanımlanır. Kökler, topraktan emdikleri su ve madensel tuzları yapraklara gönderirler. Genellikle şeker, bazen vitaminler ve alkaloitler depolarlar. Çiçek ve meyve, bitkinin soyunun devamının sağlanması görevini üstlenmişlerdir. Genellikle içerdikleri etkin maddeler nedeniyle, şifalı bitkilerle tedavi alanında önemli yere sahiptirler. Toplanmayan çiçek meyve oluşturur. Bitki tohumu, bitkinin gelişme aşamasında gerekli olan etken maddelerin özünü içeren bir depodur. Çiçeksiz bodur bitkiler ise, çiçek tozu (polen) benzeri, sarımsı tozlar üretirler.
Sitemizde, hiçbir yan etki yapıcı veya zehirleyici madde içermeyen, genellikle tanınan şifalı bitkiler ve onların tedavi edici özellikleri tanıtılmaya çalışılacaktır. Bu sitedeki bilgilerle, kendiniz için yararlı olacağına inandığınız reçeteleri gönül rahatlığı içinde uygulayabilirsiniz. Bazen olumlu sonuç alamamanız da söz konusu olabilir. Ama, önerilen reçeteleri uygun biçimde ve dozajlarda uyguladığınızda, kötü bir sonuçla karşılaşmayacağınıza kesinlikle inanabilirsiniz.
Değerli ziyaretçimiz, şifalı bitkilerin tedavi edici gücüne inanabilir ve hatta onlarla başarılı sonuçlar elde etmiş de olabilirsiniz. Ama sağlığınıza gerçekten değer veriyorsanız, özellikle, önemli sonuçlara yol açabilecek hastalıklarda doktora görünmeyi ihmal etmeyiniz! Basit bir rahatsızlık sandığınız belirtiler, yaşamsal önemde bir hastalığın ön belirtileri olabilir!.. Hastalıkların teşhisi ve tedavisi yalnızca uzman tıp doktorlarınca gerçekleştirilebilir!.. Lütfen bu konuyu gözardı etmeyiniz!..
Şifalı bitkilerin tedavi edici gücünden, basit rahatsızlıklarınızı geçiştirmek için yararlanın. Önemli hastalıkların tıbbi tedavisi sırasında da, doktorunuzun onayını almak kaydıyla, bu tedaviye şifalı bitkilerle destek verebilirsiniz. Ama, çok iyi tanımadığınız bitkilerle kendinizi tedavi etmeye hiçbir zaman kalkışmayınız! Doğada her hastalığa çare olabilecek pek çok sayıda şifalı bitki vardır; ama bu bitkileri gereğince kullanabilmek için bilimsel eğitime de kesinlikle gerek vardır!

NOT

  • Saglıgınız cok önemlidir.bu sitedeki bilgiler hastalıkların teşhis veya tedavi amaclı bilgiler degildir sadece vucuda destek amaclıdır. bitkilerle yaşamayı ögrenmektir.