
ÖZELLİKLERİ:Akdeniz kıyılarında yetişen 4 mt boyunda çalı görünümünde,kış aylarında yaprak dökmeyen bir ağaçtır.Antep fıstığıgiller familyasında olan ağacın çiçiekleri küçük ve kırmızı renklidir.Meyvesi başlangıçta kırmızıyken,sonradan siyaha dönüşür.Dal ve gövdesinden sakız elde edildiği için bu ismi almıştır.Doğası ikinci derecede sıcak ve kurudur.
ÖNERİLEN HASTALIKLAR:Tükürük salgılanmasına artırıp,çene kaslarını güçlendirir.Midenin düzenli çalışmasını sağlar.Diş etlerini temizler bitkinin haşlanmasıyla vücuttaki yaralar yıkanırsa ,şifa bulur.Küçük çoçoukların karın ağrılarına iyi gelir.Kanlı ishali keser.Haşlaması içilirse,basur kanlanmasını,adet kanamasını ve burun kanamasını keser.Ağacın sakızı kullanılırsa mideyi arındırıp,güçlendirir.Karaciger ve dalaktaki taıkanılıkları açar.
KULLANIM ŞEKLİ:Ot haşlanarak ya da ağaçtan çıkan sakızı ciğnenerek kullanılır.
YAN ETKİLERİ:Bilinen ciddi bir yan etkisi yoktur.