Bu Blogda Ara

PORTAKAL sinensins


Portakal, besin değeri yönünden zengin ve sevilen bir meyvedir. Önemli bir askorbit asit kaynağıdır. Vitamin özellikle C vitamini yönünden oldukça zengin olan portakal, soğuk algınlıklarında, nezle ve griplerde birebirdir. Genelde kabukları soyularak yenilen portakalın suyu da kendisi kadar yaygın tüketilir. Doğal haliyle içildiği gibi alkollü ve alkolsüz kokteyllerde de kullanılan meyve sularından biridir. Çok sayıda keseciklerle dolu olan kabuğundan parfüm, şeker sanayilerinde yararlanılır, serinletici içitlerin yapımında uçucu yağları çıkarılır

portakal.kabukları iyice kıyılır ve susam yagına konur.ve 3 hafta güneşe karşi konursa yagı elde edilmiş olur.agrıyan yerlere sürülür ve ovulur.
portakal yenirse vucudu ferahlatır. kabukları sandıga pire böcek ve tahta kurusu taklaşamaz

NOT

  • Saglıgınız cok önemlidir.bu sitedeki bilgiler hastalıkların teşhis veya tedavi amaclı bilgiler degildir sadece vucuda destek amaclıdır. bitkilerle yaşamayı ögrenmektir.